2013. szeptember 12.

Az adórendszer és az adminisztráció egyszerűsítését szeretnék az uniós vállalkozók

Az adórendszer és az adminisztráció egyszerűsítését szorgalmazza az uniós vállalkozók döntő többsége a versenyképesség érdekében. Az üzletemberek 72 százaléka szerint túl bonyolult a papírmunka, kétharmaduk pedig az adórendszert is egyszerűbbé tenné. Sokan panaszkodnak a szűkös pénzügyi forrásokra is – derül ki az EY legfrissebb nemzetközi vállalkozói felméréséből. 
„Az EY legfrissebb nemzetközi felmérése öt fő kategóriában értékeli az uniós vállalkozások helyzetét. A tanulmányból egyértelműen kiderül, hogy a térség üzletemberei számára a sok papírmunka, a bonyolult adórendszer, valamint a szűkös pénzügyi források jelentik a legnagyobb kihívást. Értékelésük alapján az Európai Unió a középmezőnyben helyezkedik el a vállalkozások sikerét leginkább meghatározó szempontokat értékelő listán a G20-as országok rangsorában" – mondta Havas István, az EY vezérigazgatója.

A megkérdezettek 72 százaléka szerint az adminisztrációs terhek túlzottan megnehezítik a vállalkozások indítását. 61 százalékuk pedig azt mondta, hogy az adórendszer egyszerűsítésének egyértelmű pozitív hatása lenne vállalkozói szektorra – mutat rá az EY nemzetközi felmérése, amelyben mintegy 350 uniós vállalkozót kérdeztek meg. 

77 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy továbbra is nehéz a pénzügyi forrásokhoz való hozzájutás. A válaszadók harmada szerint viszont javult a kormányzati támogatáshoz való hozzáférés az elmúlt három évben. A vállalkozók döntő többsége a banki hiteleket részesíti előnyben, ezt követik kormányzati támogatások, majd a kockázati tőke. 

A megkérdezettek mintegy fele vélekedett úgy, hogy országa kultúrája támogatja a vállalkozói szellemet. Ugyanakkor a válaszadók 88 százaléka szerint az iskolai tananyag részévé kellene tenni a vállalkozói ismeretek oktatását a siker érdekében. 

A vállalkozók többsége szerint a vállalkozói klubok és szövetségek terén tapasztalható a legjelentősebb javulás az elmúlt öt évben. A lista második helyén az inkubátorházak, a harmadikon pedig az olyan vállalkozói konferenciák, találkozók és programok szerepelnek, mint például az EY Az év üzletembere programja. 

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...