2013. december 13.

Optimistábbak, de szélsőségesebben is látják a jövőt a magyar cégek

Tízből hét személyzeti tanácsadó és minden második nem személyzeti tanácsadó cég véli úgy, hogy megbízásaik száma és létszámuk növekedni fog a jövőben a Profession.hu Piaci hangulat kutatása szerint. A magyar cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet, de a negatív jövőképek száma is nőtt.
A Profession.hu felmérése alapján a hazai vállalatok vezetői és személyzeti tanácsadói bizakodóak a cégük jövőjét illetően. A piaci hangulatra vonatkozó kutatás szerint a szektorban végbemenő változások a megkérdezettek szerint összességében pozitív irányba mutatnak. A válaszadók határozottabb véleménnyel bírnak: 67 százaléka szerint a következő üzleti évben a cégükhöz beérkező megbízások száma növekedni fog, 27 százalékuk szerint változatlan marad. A 2011-es adatokhoz képest 19 százalékról 0 százalékra csökkent azok aránya, akik nem foglaltak állást a jövőt illetően.  Ugyanakkor, az előző évekhez képest markánsan megnőtt (7 százalék) azon válaszadók száma, akik negatívabbak és akik szerint csökkenés várható mind a megbízások, mind a létszám tekintetében.
A cégek foglalkoztatottak létszámával kapcsolatban a megkérdezettek 53 százaléka úgy véli, hogy a jövőben növekedésre lehet számítani a munkaerő piacon, míg 30 százalékuk szerint nem várható változás és csupán 5 százalékuk gondolja azt, hogy elbocsátások várhatok.
A felmérésből az is kiderül, hogy a magyar vállalatok kevésbé vannak tisztában konkurenseik jövőbeni lehetőségeivel. A megkérdezett vezetők nem tudták megmondani, hogy a piac többi szereplőjének létszáma, piaci részesedése hogyan fog változni a jövőben.
A közvélemény kutatás során a válaszadók 40 százaléka 50-250 közötti főt foglalkoztató cég munkatársa, további 40 százalékuk 250 fő fölötti létszámmal bíró nagyvállalat munkatársa volt. A megkérdezettek jellemzően a HR munkatársak, felső- és középvezetők köréből kerültek ki.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...