2014. február 28.

Másfél milliárdos beruházás Szarvason

Elindult az európai uniós és hazai költségvetési forrásokból finanszírozott szennyvíztisztító próbaüzeme Szarvason, 2014. február 27-én. A beruházást Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter adta át, aki az ünnepség után a Szarvas város legfontosabb európai uniós fejlesztéseiről szóló konferencián is beszédet mondott.
 
A mintegy másfél milliárd forintos beruházás kedvező hatása Szarvas város közel 18 ezer fős lakosságát érinti. A fejlesztésnek köszönhetően csökken a szagterhelés és az üzemeltetési költségek, a szennyvíz ártalmatlanításakörnyezetkímélő módon történik.
Németh Lászlóné hangsúlyozta: a magyarországi természetes vizek fokozott védelme megköveteli a szennyvíz elvezetésével és tisztításával kapcsolatos beruházások kiemelt kezelését. Ezek a projektek ugyanis jelentősen befolyásolják a gazdasági és a turisztikai fejlesztéseket. Jelenleg összesen 210 szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházás zajlik Magyarországon.
 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...