2014. február 6.

Megfelelnek a várakozásoknak az államháztartás januári adatai

A Kormány várakozásainak megfelelően alakult a 2014. évi első havi központi költségvetési egyenleg. Az államháztartás központi alrendszerének 2014. január havi hiánya 75,4 milliárd forintra teljesült.
Ezen belül a központi költségvetés 166,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 54,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 36,6 milliárd forintos szufficittel zártak. 2013. január hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 2,5 milliárd forint volt.
A két év január havi egyenlegének eltérő alakulásában a központi költségvetési szervek kiadásainak, valamint a fejezeti kezelésű előirányzatok bevételeinek és kiadásainak eltérései játszottak szerepet. A központi költségvetési szervek kiadásai ‑ a tavalyi év közbeni szervezeti változások következtében ‑ a 2013. áprilistól átvett volt egészségügyi nonprofit szervezetek kiadásai folytán, valamint a tavalyi év szeptemberétől végrehajtott pedagógus-béremelések miatt lettek magasabbak az előző évinél.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Japánba is küldtek virtuális locsolást a Pilisből

Több mint 55 ezren követték a 4G-n közvetített élő húsvéti talkshow-t a Telekom közösségi média oldalán   Több mint 55 ezren voltak kíván...