Rádiós hangjátékok támogatásával bővül a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ma közzétette honlapján a dramatizált hangjátékok támogatását célzó pályázati felhívás részleteit, amelyről február 18-ai ülésén döntött a Magyar Média Mecenatúra program új műfaji részeként. A grémium a Cserés Miklós rádiós rendezőről elnevezett pályázatot 50 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg, amelyre magyarországi és határon túli jelentkezéseket is várnak.


A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának célja, hogy minőségi, maradandó kulturális értéket képviselő médiatartalmak készítését ösztönözze a közszolgálati elvek alapján. A február 18-án elfogadott Cserés Miklós-pályázattal a gyakran kevés figyelmet kapó rádiós művészet modern követelményeknek megfelelő támogatása válik lehetővé.

A pályázatok elbírálása során előnyben részesülnek a megváltozott rádióhallgatási szokásokhoz igazodó, dinamikus, eredeti, nyelvileg gazdag, színvonalas megoldások, a kortárs irodalmi, gyermekirodalmi alkotások és zene alkalmazása, a korszerű hangzáskép, a kidolgozott, világosan követhető történetfűzés, a rádiószerűség, a tartalom és a forma egységét szem előtt tartó, szakmailag és kulturálisan is színvonalas alkotások.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések