Teljessé vált a Közszolgálati Testületbe delegált szervezetek névsora

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala szerdán sorsolással döntött a Közszolgálati Testület civil jelölőszervezeteiről, így hamarosan végelegessé válhat a közmédiumok társadalmi felügyeletét ellátó, tizennégy tagú grémium összetétele. Az új testület 2014. március 31-én kezdheti meg munkáját, megbízatása három évre szól.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán rendezte meg a médiatörvény által előírt, nyilvános sorsolást azok között a társadalmi szervezetek között, amelyek tagokat delegálhatnak a Közszolgálati Testületbe.

A médiatörvény alapján a közmédiumok működését és a Közszolgálati Kódexben lefektetett célok érvényesülését felügyelő testületbe sorsolás nélkül, automatikusan jelölhet egy-egy főt a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések