Újabb lépés a komfortosabb városi közlekedésért

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Kósa Lajos polgármester adta át az új, 2-es vonalon közlekedő villamosokat Debrecenben, 2014. február 26-án. A tárcavezető a Hajdú-Bihar megyei infrastrukturális fejlesztéseket összességükben is üdvözölte.
 
A most átadott, mintegy 24 milliárd forintos – hazai és európai uniós forrásból finanszírozott – ­beruházás a Debrecen észak-nyugati városrészét a belvárossal összekötő villamos-infrastruktúra kiépítését, továbbá 18 darab akadálymentesített, légkondicionált, egyterű villamos beszerzését foglalja magában.
 
Az új villamos-vonalnak köszönhetően kiválthatóvá válik az autóbuszos és személygépkocsis közlekedés a húszezer ingázó, illetve a villamos-nyomvonal körzetében lakó 80 ezer debreceni lakos számára.
 
Németh Lászlóné örömét fejezte ki, amiért Hajdú-Bihar megye közlekedése látványosan fejlődik. A miniszter példaként említette, hogy két hónapon belül megújul a 4-es és 48-as számú főutak debreceni szakaszainak burkolata, ami érezhető javulást hoz majd a közlekedés minőségében.
 
A megyében több szakaszon jelentős felújítási munkák folynak, illetve fejeződtek már be: a 4-es számú főút burkolatát több mint 26 km hosszan erősítették meg, és a megyeszékhely észak-nyugati elkerülő szakasza is 12 kilométerrel bővült. A regionális Operatív Program keretében Hajdú-Bihar megyében összesen közel 40 km hosszúságban újulnak meg mellékutak, hozzávetőleg 5 milliárd forint értékben.
 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban 
 

Népszerű bejegyzések