2014. március 7.

A felhasználók kevesebb mint fele bízik meg a bankjában

A felhasználók csupán 45 százaléka - akik a pénzügyeiket az interneten keresztül intézik – teljes mértékben biztos abban, hogy bankja visszatérítené az ellopott pénzét, egy esetleges kibertámadás során – világít rá a Kaspersky Lab és a B2B International közös „Fogyasztói  Biztonsági Kockázatok" című tanulmányában.

Nem okozott meglepetést az a tény, hogy a kiberbűnözők inkább a felhasználók számítógépeit támadják, mint sem a bankok védett informatikai infrastruktúráját, hiszen sokkal egyszerűbb megszerezni a magántulajdonban lévő adatokat. Ugyanakkor a felhasználók gyakran figyelmen kívül hagyják az alapvető biztonsági intézkedéseket, különösen az online pénzügyi szolgáltatások kapcsán. A B2B International nemzetközi kutatásának eredményei szerint a válaszadók 28 százaléka nem ellenőrzi a weboldalak hitelességét, valamint 34 százaléka nem tesz megfelelő lépéseket, hogy megvédje adatait a nyilvános Wi-Fi hálózaton érkező esetleges vírusoktól.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Többet költöttünk klasszikus játékra tavaly

Bővült a hagyományos játékok piaca tavaly Magyarországon, a REGIO JÁTÉK előzetes becslése alapján mintegy 4 százalékkal. Az országszerte...