2014. március 11.

A magyar vasút Európa fókuszában

A magyar nemzeti vasúttársaság az utóbbi években jelentősen erősítette nemzetközi kapcsolatait, célozva hazánk kelet–nyugat és észak–dél irányú tranzitszerepének fokozását. Ennek is köszönhető, hogy a MÁV kiemelt szerepet kapott a Londonban kedden kezdődött 18. Európai Vasúti Konferencián.
 
Ma kezdődött meg Londonban – Az európai vasút jövője címet viselő – 18. Európai Vasúti Konferencia, közel száz vasúttársaság, szabályozó, logisztikai vállalkozás, vasúti gyártó, szolgáltató felsővezetőinek részvételével. A MÁV utóbbi években végzett aktív nemzetközi tevékenységét elismerve, közvetlenül a felvezető előadást követően elsőként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette a magyar vasút megújításának lépéseit, hangsúlyozva Magyarország központi szerepét a kelet–nyugat és észak–dél irányú vasúti kapcsolatokban. A Fényes jövő: a vasút virágzása egy új korban című, angolul tartott prezentációjában így fogalmazott: „Magyarország és a MÁV határozott lépéseket tett a vasúti közlekedés rendszerének átalakításában, az infrastruktúra megújításában. Az utóbbi időszak kormányzati intézkedési lehetővé tették számunkra a vasúti közlekedés kiszámítható és stabil működtetését." A MÁV vezetője kiemelte továbbá, hogy a vállalat az elmúlt időszak intézkedéseinek köszönhetően – hosszú évtizedek után először – csoport és tagvállalati szinten is pozitív üzemi eredményt ért el.
 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...