2014. március 14.

Az amerikai hadsereg történelmének legsúlyosabb informatikai támadása inspirálta az új férget

A G-Data és a BAE Systems szakértői a közelmúltban kiadtak egy közleményt, amelyben egy tartós számítógépes kémkedésre specializálódott Turla kódnevet viselő vírusról (más néven Snake vagy Uroburos) számoltak be. Ezt folytatva a Kaspersky Lab kutató és elemző csapata most egy meglepő kapcsolatot talált a Turla és a már létező, valamint kutatók számára jól ismert Agent.BTZ nevű rosszindulatú vírusok között.

 

Az Agent.BTZ 2008-ban az Egyesült Államok Központi Parancsnokság helyi hálózatait fertőzte meg a Közel-Keleten, amelyet akkor „az amerikai hadsereg számítógépeit érintő, a történelem legsúlyosabb támadásának" neveztek. A Pentagon szakemberei mintegy 14 hónap alatt tudták rendbe tenni az Agent.BTZ által okozott károkat. A féreg már 2007 környékén képes volt vizsgálni a számítógépek bizalmas információit és adatokat küldeni, egy távoli C&C szerver segítségével.

 


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...