2014. március 7.

Elkezdték a termálhőellátó hálózat felújítását és bővítését Szarvason

Átalakítják a most bekötésre kerülő önkormányzati tulajdonú intézmények fűtési rendszereit is, ezekbe ugyanis hőközpontokat telepítenek. A beruházást követően a fűtés csaknem teljes mértékben geotermikus energiával fog működni. A termálhőellátó hálózat felújítása nagyon időszerű, mert a régi csövek korróziója miatt már rendszeresek voltak a csőtörések. Az elavult csővezetékeket korszerű, a termálvíz okozta korróziónak is ellenálló acélcsőre cserélik.

A tervezett beruházás teljes mértékben illeszkedik Szarvas Város környezetvédelmi stratégiájába, célja pedig nem más, mint hogy hőenergia biztosítsa a rendszerhez csatlakoztatott önkormányzati intézmények fűtését és melegvíz-ellátását, így csökkentve a gázfogyasztást. A vezetékek felújításával nőni fog a rendszer hatékonysága és lehetőség lesz további fogyasztók bekapcsolására is. A termálkútból nyert 98 fokos termálvíznek köszönhetően a már bekötött és a bekötésre kerülő intézményekben együttesen a teljes éves gázfogyasztás 100 százalékban kiváltható valamint a szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátása mérsékelhető lesz.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...