2014. március 7.

Eltörölnék a kirekesztő családfogalmat az ellenzéki pártok

Bővítenék a bejegyzett élettársak jogait, rendeznék a gyermeket nevelő azonos nemű párok helyzetét és megerősítenék az emberi jogi nevelést a Magyar LMBT Szövetség politikai vitáján résztvevő pártok.

Pártválasztó 2014: A politikai pártok és az LMBT emberek címmel szervezett vitát március 6-án a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó ernyőszervezet, a Magyar LMBT Szövetség. A vitára a politikai paletta bal és jobboldaláról is hívtak képviselőket, a jelenlegi kormánypártok azonban nem éltek a lehetőséggel.

A vita során az MSZP, az Együtt 2014, a DK, a PM, a Liberálisok és az LMP politikusai a Szövetség által kiemelt tématerületek kapcsán fejtették ki véleményüket, így szóba került a gyermeket nevelő azonos nemű párok helyzete, az iskolai zaklatás és a transznemű emberek jogai. A résztvevők között leginkább abban alakult ki vita, milyen sebességgel kell a jogegyenlőséget megteremtő lépéseket megtenni, és mennyire kell a pártoknak szimbolikus közösséget vállalniuk az LMBT emberekkel.

„A Szövetség célja a vita megszervezésével az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet magyarországi LMBT közösség helyzetére. A politikai pártok nem tehetik meg, hogy figyelmen kívül hagyják többszázezer magyar LMBT állampolgár legalapvetőbb jogait. Ehhez viszont arra van szükség, hogy mi is hallassuk hangunkat, hogy április 6-án minél nagyobb arányban részt vegyünk a választáson" - értékelte a vitát Dombos Tamás, az eseményt szervező Magyar LMBT Szövetség ügyvivője.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...