Hatékonyan a fülzúgás ellen


Az influenza és a légúti fertőzések csúcsidőszakában gyakori jelenség a fülfájás – a fertőzések, vírusok tüneteként jelentkezik, és néhány nap múltán el is múlik. Rosszabb esetben azonban a fülfájás erősödik, fülzúgás lép fel, ami aztán hetek, sőt hónapok elteltével sem múlik. A csengést fontos komolyan venni, hamar kezeltetni. A hiperbár oxigénterápia hathatós segítséget nyújt a fülzúgás megszüntetésében.

A fülzúgás problémája sajnos rengeteg embert érint a világon, és hazánkban is. Eredetét nehéz meghatározni: kialakulhat különböző fülproblémák - fertőzések, vírusok, gyulladások, szőrsejt-károsodás miatt, illetve a hallójárat elváltozásaiból, de a zajterhelés is gyakori kiváltó ok. Emellett a fülzúgás teljesen más probléma kivetülése is lehet - például fogászati bajok, vérszegénység, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, vagy idegrendszeri eredetű gondok.
A stressz okozta fülzúgás kivételével elmondható, hogy a különböző okok miatt a belső fül vérkeringése romlik, a sejtek pedig oxigénhiányban szenvednek. 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések