Hidden Roots – Karosi Júlia lemezbemutató koncertje a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

 A fiatal jazzénekesnőKarosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját kvartettjével, most pedig a második lemeze jelenik meg 2014 márciusában, méghozzá a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában! A  Hidden Roots című album zenei anyaga Budapesten hallható először, lemezbemutató koncert 2014. március 26-án 20 órakor kezdődik a Bálnában, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.
Karosi Júlia Quartet tagjai: Karosi Júlia  ének, Tálas Áron - zongora, Bögöthy Ádám - bőgőVarga Bendegúz  dob
A lemezen közreműködik a New Yorkban élő fiatal német szaxofonos, Tobias Meinhart(www.tobiasmeinhart.com), aki a budapesti lemezbemutató koncerten is játszik.
A lemezen készámban hallható Kovács Linda énekes, aki szintén fellép a március 26-i koncerten.
Az album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A témák instrumentálisak, az ének egyenrangú szerepelt játszik a szaxofonnal. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. A vokál effektet és loop-ot használ, amely modern hangzást kölcsönöz a  zenekarnak, s izgalmas groove-okkal gazdagtja a zene szövetét.
Meghatározó a ritmikai változatosság, néhol folkos hatás, szöveg nélküli, instrumentális témákkal. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban