Ingyenes belépés - Kalmár évszázadok, Borvirág Borklub, Sziget-kék



Március 15-én, szombaton, a megszokott nyitvatartási időben (10 órától 18 óráig) várjuk látogatóinkat. A nemzeti ünnepen mindenki ingyenesen látogathatja múzeumunkat.

 

PROGRAMAJÁNLÓ:

 

Kalmár évszázadok


2014. március 15-én, 14 órakor és 16 órakor

A kereskedelem évszázadain átívelő interaktív kosztümös tárlatvezetés, ahol eljutunk a reformkori zsibongó vásárok világától, az 1930-as évek nagy áruházain át, gyermekkorunk KÖZÉRTjéig.
A programon való részvétel szintén ingyenes!

Időszaki kiállítások

Volt egyszer egy Vidámpark

2014.03.06. – 2014.04.06.


A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti Tagozata, március hónapban két kiállítással örvendezteti meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nagyérdemű közönségét.
Az egyik aktualitása: a Budapesti Vidámpark 2013-as végleges bezárása.
Neves fotóművészek heteken keresztül kamerájukkal kísérték a népszerű szórakoztatóhely utolsó hónapjainak eseményeit. Ennek keresztmetszete a Volt egyszer egy Vidámpark című kiállítás, amely bemutatja a régi rekvizítumok mellett a mai kor modern játékait is, fűszerezve a látogatók felhőtlen kikapcsolódásának képeivel.

Magyar történelmi boroshordók

2014.03.06. – 2014.04.06.


A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti Tagozatának másik tárlata a Magyar történelmi boroshordók címet kapta.
A fotókiállítás ízelítőt ad a magyar pincészet történelmi faragásokkal díszített nevezetes boroshordói mellett az egyéb témájú faragott hordók változatos világáról is.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések