Magyarország a világ legjelentősebb turisztikai vásárán

2014. március 5-én 48. alkalommal nyitotta meg kapuit a berlini Internationale Tourismus Börse (ITB). A világ legkomolyabb turisztikai szakvására nem csupán egy kiállítás, ahol látványos keretek között mutatkoznak be az országok, hanem kiemelkedően fontos szakmai programokon cserélnek tapasztalatokat az országok turisztikai vezetői, képviselői. A nyitóesten a magyar standon dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára és dr. Czukor József nagykövet köszöntötte a szakmai partnereket. A turisztikai seregszemlén a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és 27 társkiállító képviseli a hazai turisztikai kínálatot a 300 m2-es magyar nemzeti standon.
 
A turisztikai seregszemlén az idén 160 000 négyzetméteren 180 ország közel 11 ezer kiállítója ismerteti turisztikai ajánlatait a 110 ezernél is több nemzetközi szakmai látogató előtt. A magyar turisztikai kínálatot bemutató nemzeti stand az idén új arculattal jelent meg és számos attrakcióval irányítja a figyelmet Magyarországra. A vásár hivatalos megnyitóját követően, elsőként hazánk tarthatta meg sajtótájékoztatóját 80 külföldi újságíró előtt, melynek középpontjában idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) népszerűsítése állt.
Az MT Zrt. a vásárra új mobilalkalmazással is készült: a Budapest Pocket Guide elnevezésű applikációval az érdeklődőket budapesti sétára invitálják, amihez a kihelyezett táblagépek nyújtanak segítséget. Az alkalmazást a látogató ingyen letöltheti okostelefonjára is a feltüntetett QR kód leolvasásával.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések