2014. március 13.

Mit várnak el a zöldek a következő kormánytól?

Hatvannégy környezetvédő civil szervezet elvárásait juttatta el a választáson induló pártok elnökeinek a mai napon a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ). A civilek azt javasolják a pártoknak, hogy a képviselőjelöltjeik vállaljanak számon kérhető kötelezettséget ígéreteik megvalósítására. A részletekről mai sajtótájékoztatójukon számoltak be a Levegő Munkacsoport, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az MTVSZ és a Védegylet képviselői.

A zöld szervezetek 12 pontban foglalták össze azokat a követelményeket, amelyeket álláspontjuk szerint a következő kormánynak teljesítenie kell annak érdekében, hogy egészséges környezetben és fenntartható társadalomban élhessünk. A Paksi Atomerőmű bővítése helyett széles körű programot javasolnak az épületfelújításokra, az energiahatékonyság javítására és a megújuló energiák elterjesztésére. Olyan költségvetést szorgalmaznak, amely előnyben részesíti az oktatást, az egészségügyet, a környezetvédelmet, a kultúrát, a tudományt, az innovációt, valamint a lakosság biztonságát. Sürgetik az adócsalások és a korrupció visszaszorítását. Elengedhetetlennek tartják olyan jogszabályok megalkotását, amelyek érdemben biztosítják az emberek beleszólását a környezetüket érintő döntésekbe.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...