Olimpiai bajnokunk a bevásárlóközpont pástján

A világranglista második helyéről várja a hétvégi Grand Prix-t Szilágyi Áron. Olimpiai bajnok kardvívónk a dobogót tűzte ki célul, de mint mondja: csak a páston dőlhet el, hogy ki tudja-e magából hozni a legjobbat
Gőzerővel készül a március 8-án és 9-én megrendezendő "Gerevich -Kovács-Kárpáti" Férfi Kard Grand Prix-re az ország jelenleg legnépszerűbb egyéni sportolója, Szilágyi Áron. A Londoni Olimpia tavalyi bajnoka és a világbajnokság arca mellett a MOM Sport és a WestEnd pástján felsorakozik a sportág összes jeles hazai képviselője. 127 nevezőből 12 magyar versenyzőnek drukkolhat a hazai közönség. A vasárnap, 15:45-kor kezdődő nyolcaddöntőt Szilágyi Áron nagy izgalommal és hasonló reményekkel várja.

"Vívásnál mindig az számít, milyen állapotban van az adott versenynapon az ember. A lényeg a pillanat, amikor a versenyző a pástra lép: mennyire tud koncentrálni és felvenni a viadal ritmusát. Éppen ezért sosem lehet előre megjósolni, ki nyer az éppen aktuális versenyen. Nyilvánvalóan mindig úgy indul neki minden sportoló, hogy a lehető legjobb formáját nyújtja és kihozza magából a maximumot. Nagyon szeretnék a dobogón végezni, remélem, hogy minden úgy alakul majd, hogy ez sikerüljön. A hétvégén felvonul a világ kard mezőnyének krémje, úgyhogy nagyon nehéz, kemény csatákra, hosszú versenyre készülök."

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban