2014. március 14.

Új funkciók a jegykiadó automatákon

A MÁV-START Zrt. tavaly nyáron 47 darab jegykiadó automatát telepített Budapest elővárosi vasútállomásaira. Az automaták üzembe helyezésük óta két új funkcióval is bővültek, az utasok rendelkezésére áll angol nyelvű kezelő felület, valamint a vásárlásról már számla is kérhető.
A Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalak állomásain található jegykiadó automatákból a legtöbb belföldi menetjegytípus mellett megvásárolhatóak az InterCity pót- és helyjegyek, vasúti bérletek, valamint átvehetők az interneten vásárolt menetjegyek is. A napi szinten ingázóknak kényelmesebbé teszi az automatából a vásárlást a megvalósult számla nyomtatás, hiszen ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a bérletekkel kapcsolatos ügyintézés. A számlázási adatokat előzetesen az internetes jegyértékesítési felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálat MÁVDIREKT vonalán szükséges megadni. Az így kapott azonosítót kell begépelni a vásárlás során az automata kezelőfelületén, amely ezt követően a kifizetett jeggyel, bérlettel együtt nyomtatja ki a kért számlát. Az angol nyelvű kezelőfelület bevezetése a külföldi utasoknak nyújt jelentős segítséget, várhatóan a Ferihegy megállóban található automatán, valamint a budapesti fejpályaudvarokon lesz a legkihasználtabb ez a funkció.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...