Légtisztító mohafalat helyeztek üzembe Óbudán

A zöldgazdaság fejlesztése, a környezettudatos életmód térnyerése közös érdekünk – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az óbudai Kolosy téren Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata beruházásában felállított speciális levegőtisztító mohafal üzembe helyezésekor. A környezetvédelmi berendezés a főváros egyik legforgalmasabb részén 275 fának megfelelő teljesítménnyel nyeli el az egészségre káros anyagokat.

Berlin, Oszló, Párizs és Hong Kong után Budapest is csatlakozik azokhoz a világvárosokhoz, ahol hasonló mohafalat helyeznek el forgalmas közterületeken a levegő és ezzel az életminőséget javítva – emelte ki Varga Mihály, aki példaértékűnek nevezte a készülék elhelyezését kezdeményező Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának környezettudatos szemléletét.

A miniszter beszédében arra is kitért, hogy a kormánynak – gazdaságfejlesztési programjával összhangban – kiemelt célja Magyarország környezeti állapotának javítása, a levegő szennyezettségének csökkentése. Hozzátette: a zöld gazdaság fejlesztésének szerepe van a versenyképesség javulásában és a hazai energiafüggőség csökkentésében is.

A főváros II. és III. kerületében is számos, a környezet állapotát javító fejlesztés valósult, illetve valósul meg a közel jövőben – emlékeztetett Varga Mihály megemlítve a Millenáris bővítését, a Mészkő utcai park kialakítását, valamint a Szent Margit Kórház nemrégiben felszerelt napelem-rendszerét is.

A kisebb erdőnyi fa légtisztító erejével felérő utcabútort hat hónapra bérli az önkormányzat – jelentette be Bús Balázs III. kerületi polgármester. Hozzátette: a német fejlesztésű mohakazetta 275 városi fa levegőtisztító képességével rendelkezik.

 

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések