Hamarosan zárul a logisztikát megkönnyítő EU-pályázat

A hazai kkv-k életében az exportpiaci sikerek szempontjából a logisztikai szolgáltatások igénybevétele kulcsfontosságú lenne. Nagy nehézséget jelent ugyanakkor, hogy a magyar kis- és középvállalkozások lassabban tudják termékeiket külföldre szállítani, mint versenytársaik. A GINOP-1.3.6-17 számú pályázat segíthet a probléma orvoslásában, azonban már csak néhány napig jelentkezhetnek a cégek.

Ennyit kaphat egy vállalkozás
Az 5,47 milliárd forint keretösszegű felhíváson egy mikro, kis- vagy középvállalkozás 5-25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhet – olvasható a palyazat.gov.hu oldalon. A nyertes vállalkozások részére a támogatás a teljes költség maximum felét adhatja. Várhatóan 150-200 győztes cég kaphat támogatást.

A nyertes pályázók a vissza nem térítendő támogatásból logisztikai központok szolgáltatásait vehetik igénybe.

Ezek a kkv-k pályázhatnak

A felhívásra azok a mikro, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek:

- legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek;
- éves átlagos statisztikai állományuk a pályázást megelőző lezárt üzleti évben 1 fő volt;
- a Magyarországon székhellyel rendelkeznek és kettős könyvvitelt vezető gazdasági;
- társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek vagy kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

A nyertes cégeknek ezeknek a vállalásoknak kell eleget tenniük

A támogatást nyert cégeknek két kötelezettséget is vállalniuk kell. Elsőként a nyertes cégnek a nettó árbevételét vagy az üzemi eredményét növelnie kell. Ezenkívül a támogatást igénylő cégnek fel kell készülnie arra, hogy a projekt megvalósítása után a támogatott tevékenységet további két évig saját erőből kell megvalósítania, és a minősített logisztikai központtal kötött szerződését fenn kell tartania ez idő alatt.
A pályázati felhívás ITT érhető el!


Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések