2017. október 30.

A festés elkezdődött! - Kihirdette a MÁV az aluljáró festési pályázat nyerteseit

Kihirdette a „Színezd újra! Alkotói Napok 2017" című falfestési pályázat nyerteseit a MÁV. A szeptember közepén kiírt felhívásra beérkezett pályaművek közül a vasúttársaság kiválasztotta azokat az alkotásokat, amelyek két fővárosi (Kőbánya felső, Hűvösvölgy) és két vidéki (Monor, Füzesabony) vasútállomás gyalogos aluljáróit színesítik.
 
 
A beérkezett pályaműveket az alapján értékelte a MÁV, hogy azok megítélése szerint alkalmasak-e az aluljárók hangulatának javítására és a felületek dekorálására. Az így kialakult rangsor szerint az alábbi csapatok alkotásai díszítik majd a falakat:
 
Kőbánya felső: A budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Csillagászok csapatának „Csillagképek" című alkotása.
 
Hűvösvölgy: Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola Black Panther Girl Club elnevezésű csapatának „#HELLOHŰVÖSVÖLGY" című alkotása, valamint a Gyermekvasút IFI Képzőseinek „A Gyermekvasút Vonala" című utastájékoztató térképe.
 
Monor: A monori Csillagfürt Fejlesztő és Művészeti Alapítvány Csillagfürt elnevezésű csapatának „Átjáró a varázslat birodalmában" című alkotása.
 
Füzesabony: A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Blanka festői elnevezésű csapatának „Díszítés népi motívumokkal" című alkotása.
 
A pályaművek felfestése már el is kezdődött. Elsőként az Újbudai Grosics Gyula Sportiskola csapata valósította meg elképzelését. Alkotásuk a Gyermekvasút hűvösvölgyi gyalogos aluljáróját varázsolta színessé, hangulatossá.  Az aluljárók festése az őszi szünetben folytatódik.
 
A MÁV gratulál a nyerteseknek és bíztatja azokat a pályázókat, akik most nem kaptak lehetőséget, hogy alkossanak és figyeljék a vasúttársaság pályázatait.
 
A vasúttársaság azt reméli, hogy a tanulók alkotásaival borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és bízik abban, hogy a gyermekek falfestményeit mindenki tiszteletben tartja.
 

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...