A kormány megbecsüléssel fordul az idősek felé

2010-ben ígéretet tettünk arra, hogy minden körülmények között megőrizzük a nyugdíjak reálértékét, teljesítettük, amit vállaltunk: összesen 23 százalékkal emelkedett az időskorúakat megillető járadékok összege – emelte ki Varga Mihály a III. kerületi Derűs Alkony Gondozóházban tartott ünnepségen. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: idén először a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően lehetőség nyílik nyugdíjprémium kifizetésére is.
A Derűs Alkony Gondozóházat mintegy hetvenmillió forintból újította fel az önkormányzat, a költségek egy részét a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton elnyert összeg fedezte – tájékoztatott a megújult intézmény átadási ünnepségén Varga Mihály és Bús Balázs III. kerületi polgármester. A miniszter kiemelte: az elmúlt években csaknem 9 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós pályázati forrásokból az idősotthonok férőhelyeinek emelésére és fejlesztésére, így 3300 férőhely újulhatott meg.
Varga Mihály kifejtette: a kormány azért dolgozik, hogy mindenki érezhesse annak a közös munkának az eredményeit, amelyet az elmúlt években végeztünk. Emellett nagyon fontos, hogy egyre többet tudunk az idősebbek iránti tiszteletünk kifejezésére is fordítani – tette hozzá a tárcavezető.
A Derűs Alkony Gondozóház 1992-ben nyitotta meg kapuit, az intézmény mintegy 50 idős emberek nyújt átmeneti elhelyezést. Az eredetileg bölcsődeként működő, a 70-es években készült épületet utoljára a 90-es években újították fel. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával most akadálymentesítették a főbejáratot, korszerűbbre cserélték a nyílászárókat, illetve jutott forrás a kerti árnyékolás kialakítására is.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések