2017. október 2.

A kormány megbecsüléssel fordul az idősek felé

2010-ben ígéretet tettünk arra, hogy minden körülmények között megőrizzük a nyugdíjak reálértékét, teljesítettük, amit vállaltunk: összesen 23 százalékkal emelkedett az időskorúakat megillető járadékok összege – emelte ki Varga Mihály a III. kerületi Derűs Alkony Gondozóházban tartott ünnepségen. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: idén először a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően lehetőség nyílik nyugdíjprémium kifizetésére is.
A Derűs Alkony Gondozóházat mintegy hetvenmillió forintból újította fel az önkormányzat, a költségek egy részét a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton elnyert összeg fedezte – tájékoztatott a megújult intézmény átadási ünnepségén Varga Mihály és Bús Balázs III. kerületi polgármester. A miniszter kiemelte: az elmúlt években csaknem 9 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós pályázati forrásokból az idősotthonok férőhelyeinek emelésére és fejlesztésére, így 3300 férőhely újulhatott meg.
Varga Mihály kifejtette: a kormány azért dolgozik, hogy mindenki érezhesse annak a közös munkának az eredményeit, amelyet az elmúlt években végeztünk. Emellett nagyon fontos, hogy egyre többet tudunk az idősebbek iránti tiszteletünk kifejezésére is fordítani – tette hozzá a tárcavezető.
A Derűs Alkony Gondozóház 1992-ben nyitotta meg kapuit, az intézmény mintegy 50 idős emberek nyújt átmeneti elhelyezést. Az eredetileg bölcsődeként működő, a 70-es években készült épületet utoljára a 90-es években újították fel. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával most akadálymentesítették a főbejáratot, korszerűbbre cserélték a nyílászárókat, illetve jutott forrás a kerti árnyékolás kialakítására is.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...