2017. október 27.

Egymilliárdos beruházás a világszínvonalú orvosi berendezéseket gyártó magyar vállalkozásnál

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, amely a magyar gazdaság egyik kitörési pontja - jelentette ki Varga Mihály a 77 Elektronika Kft. Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központjának átadó ünnepségén. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: az orvosi eszközök és berendezések gyártásában világviszonylatban is rendkívül nagy a verseny, ezért nemzetgazdasági szempontból is jelentős, hogy egy magyar cég képes komoly nemzetközi sikereket elérni ezen a területen.
A több mint 1 milliárd forintból megvalósuló innovációs központot orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztésére hozták létre. A tárcavezető hangsúlyozta: az, hogy egy több mint 90 országba exportáló, teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás fektetett be kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése érdekében, egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel. A kormány iparfejlesztési stratégiájában, az Irinyi Tervben kiemelt helyen szerepel az egészségipar, amelynek forgalma világszinten egyes becslések szerint meghaladja az 5 billió dollárt – ismertette a tárcavezető hozzátéve, hogy emellett kiemelkedő az ágazat munkahelyteremtő képessége és exportjának aránya is. Varga Mihály elmondta: az orvosi eszközök gyártása a hazai feldolgozóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, szereplői pedig döntő részben magyar tulajdonban lévő vállalatok. Ez azért is örvendetes, mert a területen működő kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési kiadásai az elmúlt tíz évben csaknem megnégyszereződtek – tette hozzá.
A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt időszak gazdasági eredményeit értékelve kiemelte: Magyarországon már megvannak a stabil és fenntartható növekedés makrogazdasági feltételei, s ez megfelelő hátteret ad ahhoz, hogy a magyar cégek a 77 Elektronika Kft-hez hasonló sikereket érjenek el. A tárcavezető kitért arra, hogy az idei első félévben a magyar gazdaság teljesítménye 14 százalékkal haladta meg a 2013 első felében mért szintet, az ipar teljesítménye augusztusban 6,8 százalékkal nőtt, a reálbérek idén 10 százalék felett növekedtek, a foglalkoztatottság pedig rekordszintet ért el, 4 millió 451 ezren dolgoznak Magyarországon.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...