2017. október 27.

Egymilliárdos beruházás a világszínvonalú orvosi berendezéseket gyártó magyar vállalkozásnál

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségiparnak, amely a magyar gazdaság egyik kitörési pontja - jelentette ki Varga Mihály a 77 Elektronika Kft. Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központjának átadó ünnepségén. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: az orvosi eszközök és berendezések gyártásában világviszonylatban is rendkívül nagy a verseny, ezért nemzetgazdasági szempontból is jelentős, hogy egy magyar cég képes komoly nemzetközi sikereket elérni ezen a területen.
A több mint 1 milliárd forintból megvalósuló innovációs központot orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztésére hozták létre. A tárcavezető hangsúlyozta: az, hogy egy több mint 90 országba exportáló, teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás fektetett be kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése érdekében, egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel. A kormány iparfejlesztési stratégiájában, az Irinyi Tervben kiemelt helyen szerepel az egészségipar, amelynek forgalma világszinten egyes becslések szerint meghaladja az 5 billió dollárt – ismertette a tárcavezető hozzátéve, hogy emellett kiemelkedő az ágazat munkahelyteremtő képessége és exportjának aránya is. Varga Mihály elmondta: az orvosi eszközök gyártása a hazai feldolgozóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, szereplői pedig döntő részben magyar tulajdonban lévő vállalatok. Ez azért is örvendetes, mert a területen működő kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési kiadásai az elmúlt tíz évben csaknem megnégyszereződtek – tette hozzá.
A nemzetgazdasági miniszter az elmúlt időszak gazdasági eredményeit értékelve kiemelte: Magyarországon már megvannak a stabil és fenntartható növekedés makrogazdasági feltételei, s ez megfelelő hátteret ad ahhoz, hogy a magyar cégek a 77 Elektronika Kft-hez hasonló sikereket érjenek el. A tárcavezető kitért arra, hogy az idei első félévben a magyar gazdaság teljesítménye 14 százalékkal haladta meg a 2013 első felében mért szintet, az ipar teljesítménye augusztusban 6,8 százalékkal nőtt, a reálbérek idén 10 százalék felett növekedtek, a foglalkoztatottság pedig rekordszintet ért el, 4 millió 451 ezren dolgoznak Magyarországon.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...