Ötvenszázalékos vasúti kedvezmény a Reformáció 500 Nemzeti Megemlékezésre

A MÁV-START és a GYSEV az október 31-i Reformáció 500 Nemzeti Megemlékezés elnevezésű rendezvényre utazók részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt nyújt Budapestre, a Keleti, a Déli, a Nyugati pályaudvarra, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső, Kőbánya alsó, Zugló és Kelenföld állomásokra.
 
A kedvezmény belföldi, másodosztályú kocsiban történő utazásra érvényes, első osztályon történő utazásnál a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonat (IC, gyors, sebes) igénybevétele esetén a vonat típusának megfelelő felárat meg kell fizetni.
 
Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás október 30-tól kezdhető el, a visszautazást legkésőbb november 1-jén éjfélig kell befejezni.
 
A kedvezményes retúrjegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha a rendezvényre szóló belépőjegyet felmutatják a vonaton. Ellenkező esetben a félárú menettérti jegyet teljes árúra egészíti ki a vasúttársaság. 
Idén ünnepeljük a reformáció 500 éves jubileumát, amelyről Magyarország is több száz programmal és kulturális rendezvénnyel emlékezik meg. Október 31-én lesz a reformáció 500. jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnepi eseményt úgy tervezte meg a Reformáció Emlékbizottság, hogy az esti órákban már mindenki a saját közösségében emlékezhessen, s ünnepelhessen, így a délelőtt 10 órakor kezdődő program 15 órakor ér véget.
 
A rendezvényről további információk megtalálhatóak a http://reformacio2017.hu/portfolio/kozponti-megemlekezes/ weboldalon. 
 

Népszerű bejegyzések