Új, integrált szakrendelő épül a II. kerületben

A II. kerület történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg az Egészséges Budapest Program keretében a következő időszakban – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője és Láng Zsolt II. kerületi polgármester sajtótájékoztatón ismertette a kormány 6,8 milliárd forintos támogatásával a II. kerületi önkormányzat által biztosított telken megvalósuló beruházás részleteit.
A gazdaság állapota és a következetes költségvetési fegyelem lehetővé teszi, hogy igen jelentős összeggel támogassuk a Főváros és Pest megye több mint 4 millió embert ellátó, zömében elavult egészségügyi intézményhálózatát és infrastruktúráját – fogalmazott Varga Mihály. A II. kerületben, a Frankel Leó út 80-82. szám alatti önkormányzati telken a kormány döntésének köszönhetően 6,8 milliárd forintból épül új szakrendelő – mondta, hozzátéve, az új, várhatóan 2020-ra elkészülő intézményben a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának jelenleg hat telephelyen működő szakorvosi rendelői egy új, modern központba költözhetnek.
A II. kerületi önkormányzat több éve készül szakrendelőjének megújítására – emelte ki Láng Zsolt hozzátéve, hogy lehetőségeikhez képest maximálisan támogatják a fejlesztést, így többek között önerőként ingyenesen biztosítják a telket a beruházáshoz.
A fejlesztés komoly eredménye lesz, hogy mind a 28 szakellátás egy helyen lesz elérhető a kerületi lakosok számára. A betegellátás hatékonyságának és gyorsaságának emelését szolgálja majd az is, hogy fejleszteni fogják a képalkotó diagnosztikai eszközöket, illetve lehetőség lesz az egynapos sebészeti és kúraszerű ellátások feltételeinek javítására és több korszerű eszközök beszerzésére is. Az építkezés előkészítése ebben az évben, a beruházás pedig jövőre kezdődik meg, az új központ a tervek szerint 2020-ban fogadhatja az első betegeket. A tájékoztatón Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa elmondta: a kormány a következő tíz évben, 2017-2026 között több mint 700 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a fővárosi és az agglomeráció kórházaiban és szakrendelőiben.
Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.