2017. október 26.

Zéró tolerancia a szexuális zaklatással és erőszakkal szemben


A képviselők határozottan elítélik a szexuális erőszak minden formáját és az ilyen eseteket övező gyakori közönyt. Az elkövetőket felelősségre kell vonni.

• Legyen uniós stratégia és törvény a nemi alapú erőszak ellen
• Intézkedések kellenek a kevés bejelentés miatt
• Álljon fel egy munkacsoport, ami a parlamenti helyzetet vizsgálná

Az EP ismét felhívja a Bizottságot, hogy terjesszen elő kötelező erejű törvényjavaslatot is magában foglaló átfogó uniós stratégiát, amely megvédi a nőket és lányokat az erőszaktól, ideértve a szexuális zaklatást és nemi erőszakot.

A szexuális zaklatás elleni küzdelem kulcsfontosságú része az alacsony bejelentési arány és a társadalmi megbélyegzés kérdéseinek kezelése, illetve a felvilágosító kampányok indítása is, olvasható a szövegben.

Az állásfoglalást 580 szavazattal, 10 ellenében 27 tartózkodás mellett fogadták el.
Szexuális zaklatás az Európai Parlamentben

Az EP sürgősen vizsgálja meg az itt tapasztalt szexuális zaklatásról és visszaélésről szóló beszámolókat, indítson kötelező képzést a képviselők és a személyzet valamennyi tagja számára, hozzon létre egy független szakértőkből álló munkacsoportot, vezessen bizalmas nyilvántartást az esetekről, javítsák a meglévő eljárásokat és támogassák az áldozatokat és ösztönözzék őket arra, hogy megszólaljanak, és a Parlament vezetésének és/vagy a rendőrségen bejelentsék az ilyen eseteket. A képviselők felszólítják az összes politikust, hogy aktívan lépjenek fel a parlamenteken belüli és azon túli szexuális zaklatás megelőzése és leküzdése érdekében.

Háttér
Az EU Alapjogi ügynöksége által 2014-ben készített „A nőkkel szembeni erőszak" című tanulmánya szerint felnőtt korukban a nők egyharmada élt át fizikai vagy szexuális erőszakot. Az EU-ban a nők 55%-a volt már szexuális zaklatásnak kitéve és az áldozatok 32%-a szerint az elkövető egy felettes, kolléga vagy ügyfél volt. A képesítést igénylő vagy felsővezetői posztokon lévő nők 75%-a, a szolgáltató ágazatban foglalkoztatott nők 61%-a volt már szexuális zaklatásnak kitéve. Az Unióban a (18 és 29 év közötti) fiatal nők 20%-a tapasztalt már internetes zaklatást és minden tízedik nő átélt már az új technológiák révén megvalósított zaklatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...