2017. november 14.

A siketek jelet adtak

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége a Siketek Világszövetségével (World Federation of the Deaf, WFD) közösen „Társadalmi befogadás a jelnyelven át" címmel szervezett konferenciát, amelyen 83 ország mintegy 700 résztvevőjét látta vendégül Budapesten. Az konferencia ünnepélyes záróeseményén Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény fővédnöke, bejelentette, támogatja a WFD kezdeményezését, hogy nemzetközi világnapja is legyen a jelnyelvnek.
A konferenciát követően a SINOSZ fennállásának 110. évfordulójának alkalmából szervezett ünnepségén közel 2000 magyar és nemzetközi résztvevőt látott vendégül a MoM Sport- és Rendezvényközpontban.Áder János, köztársasági elnök a helyszínen köszöntötte az esemény résztevőit, ahol elmondta, hogy „a SINOSZ megalapítása óta eltelt száztíz év alatt tevékenységének köszönhetően egyre több és több akadályt sikerült leküzdeni. Érdekvédő munkájuk visszaköszön a társadalmi szemlélet változásaiban, közösen vallott értékrendünkben, cselekedeteinkben."

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...