2017. november 14.

A siketek jelet adtak

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége a Siketek Világszövetségével (World Federation of the Deaf, WFD) közösen „Társadalmi befogadás a jelnyelven át" címmel szervezett konferenciát, amelyen 83 ország mintegy 700 résztvevőjét látta vendégül Budapesten. Az konferencia ünnepélyes záróeseményén Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény fővédnöke, bejelentette, támogatja a WFD kezdeményezését, hogy nemzetközi világnapja is legyen a jelnyelvnek.
A konferenciát követően a SINOSZ fennállásának 110. évfordulójának alkalmából szervezett ünnepségén közel 2000 magyar és nemzetközi résztvevőt látott vendégül a MoM Sport- és Rendezvényközpontban.Áder János, köztársasági elnök a helyszínen köszöntötte az esemény résztevőit, ahol elmondta, hogy „a SINOSZ megalapítása óta eltelt száztíz év alatt tevékenységének köszönhetően egyre több és több akadályt sikerült leküzdeni. Érdekvédő munkájuk visszaköszön a társadalmi szemlélet változásaiban, közösen vallott értékrendünkben, cselekedeteinkben."

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...