2017. november 8.

Megválasztották az év projektmenedzserét

Az előttünk álló időszakot a változás és ezzel együtt az új lehetőségek megnyílása jellemzi a gazdasági élet minden területén – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára „Az Év Projektmenedzsere" díj átadásán. A Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan idén tizenhetedik alkalommal adták át a civil szervezetek által alapított elismerést.
A kormány és az üzleti szféra képviselői között egyetértés van abban, hogy a magyar gazdasági élet valamennyi szereplője – beleértve a projektmenedzsment-szakembergárdát – abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható és a növekedést támogató környezetben folytathassa a munkáját – emelte ki köszöntőjében Rákossy Balázs. Mint fogalmazott: hazánk versenyképességének javításában fontos szerepet szán a kormány a projekt-menedzsment területén dolgozó szakembereknek. Hozzátette: a szakma hozzájárulását eredményeinkhez jól mutatják az idei év pályázatai, illetve a hozzájuk tartozó projektek sokszínűsége is. A hazai projektmenedzserek tudását dicsérik a hazánkba települt nemzetközi szolgáltató központok is, amelyek az itthoni szakértelemre támaszkodva oldják meg feladataikat – szögezte le az államtitkár. Mindez azt is jelenti, hogy a gazdaságunkban és így a projektmenedzsment terén is nagyon fontos szerepet betöltő kis- és közepes vállalkozásokat segítenünk kell a technológiai és termelékenységi felzárkózásban – mutatott rá Rákossy Balázs.
Az elismerésben részesülő szakemberek és azoknak a projekteknek a jelentősége, méretei és gazdasági hatásai, amelyek az idén beadott pályázatokat jellemzik, megmutatják: Magyarországon is felnőtt az a menedzsergeneráció, amely képes megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is – mondta az államtitkár kiemelve, hogy a napjainkat jellemző negyedik ipari forradalom különleges innovációs alkalmazkodást, minden korábbinál gyorsabb válaszokat, bátor innovációs lépéseket kíván a gazdaság minden szereplőjétől.
Az év projektmenedzsere díjat 2001-től minden évben a hazai szakmai szervezetek közösen hirdetik meg, és ők is tesznek javaslatot a díjazott személyére. Magát a díjazást az ezeknek a szervezeteknek a képviselőiből létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla végzi.
A PM TÁBLA, az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjat ez alkalommal Ecsedi Péternek, a IT-Systems Hungary (ITSH) szenior programmenedzserének ítélte a kiemelkedő teljesítménye alapján. A komplex tapasztalataira építve Ecsedi Péter egy nemzetközi szoftver fejlesztő nagyvállalat vidéki leányvállalatának létrehozását vezette sikerre. A vállalat rövid idő alatt nőtt 300 fős cégből 3000 főssé. A program 8 hónapja alatt a leányvállalatot működésre kész állapotba kellet hozni, a működési rend kialakításával, a szükséges idegen nyelvtudású szakemberek kiválasztásával, a jövőbeli utánpótlás egyetemi együttműködési kapcsolat kiépítésével, a kiválasztott helyszínen a működési infrastruktúrával felszerelt vállalati épület felépítésével. Mindezek rendkívüli szakmai-, üzleti-, emberi erőforrás menedzsmentet követeltek meg. A kialakult kompetenciák megszerzése tette lehetővé, hogy Ecsedi Péter a Pécsi Egyetemen projektmenedzsment képzést tudott létrehozni és a tapasztalatait az oktatásban is kamatoztatni tudja.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...