Ne vásárolj semmit! nap

Minden év november utolsó péntekjén tartják a nemzetközi „Ne vásárolj semmit" napot. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom problémáira. A Magyar Természetvédők Szövetsége ezért ma arra kérte az embereket, hogy egyáltalán ne vásároljanak.
Az 1990-es években elindult „Ne vásárolj semmit!" napot azért „ünnepelték", hogy rámutassanak a túlfogyasztásra, a tudatos vásárlási szokások fontosságára. A hamarosan kezdődő adventi időszak sajnos egyre inkább átalakult, és ma már nem az ünnep várásáról, hanem sok esetben a minél nagyobb és drágább ajándékok beszerzéséről szól.
A Magyar Természetvédők Szövetsége munkatársai idén a jövő vásárlóit akarták meggyőzni a tudatos fogyasztás fontosságáról. Ezen a napon a Monori Ady Úti Általános Iskola vendégei voltak és bemutatták a Láss a polcok mögé! kiállításukat. Az alsósokkal játékos feladatok segítségével beszélgettek arról, hogy mi kerüljön a kosarukba. A felsős osztályok előadást hallhattak ugyanerről a témáról.
„Fontos lenne, hogy minél kisebb korban kialakuljon a gyerekekben, hogyan tudnak úgy vásárolni, hogy azzal óvják a környezetüket és a saját pénztárcájukat is. Gondolják meg, hogy szükségük van-e a megvásárolni kívánt termékre és csak akkor vegyék meg, ha az valóban nélkülözhetetlen. Ha vásárolnak, akkor keressék a helyi, hazai árucikkeket, az idény zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a méltányos kereskedelemből és ökológiai gazdálkodásból származó termékeket." - számolt be az iskolai foglalkozásokról Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések