2017. november 22.

Péntek és szombat esténként éjjel fél egyig jár az M2-es és az M4-es metró

A fővárosban az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások, és ehhez illeszkedve 2017 decemberétől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon. A metró üzemidejének bővítésével a BKK változatlanul biztosítja az éjszakai járatok – az éjjel-nappal a Nagykörutat járó 6-os villamos és a buszok – közlekedését. A metróközlekedés fejlesztésének köszönhetően sok ezer utas számára válik kényelmesebbé az éjszakai utazás Budapesten. A BKK célja, hogy az éjszakai közösségi közlekedést is folyamatosan az utazási igényekhez igazítsa.
 
Budapest egyre mozgalmasabb éjszakai élete, az elmúlt években pedig a fővárosba látogató turisták száma is emelkedik, ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat, valamint az éjszakai buszokat. A tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban. Ezeknek a forgalmas estéknek a közlekedési lehetőségeit fejleszti a Budapesti Közlekedési Központ 2017. december 1-től: ettől a naptól az M2-es és az M4-es metró szerelvényei minden pénteken és szombaton a megszokottnál egy órával tovább közlekednek. Ezáltal a belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.
 
Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. A metró üzemidejének bővítésével az eddigi éjszakai közösségi közlekedés kínálata nem csökken, azaz a metrószerelvények az eddig megszokott járatokkal együtt jelentősen bővítik a kényelmes, éjjeli eljutási lehetőségeket. A BKK tehát ezentúl is minden éjjel biztosítja a 6-os villamos közlekedését; a vonalon 2011 májusában vezették be a nagykörúti villamosok éjjel-nappali közlekedését, amely nagy népszerűségnek örvend az utazóközönség körében. Továbbra is változatlan kínálattal járnak az éjszakai buszjáratok.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...