2017. november 10.

Újabb beruházások érkezhetnek Magyarországra a Távol-Keletről

Magyarország kiemelten vonzó célpont a befektetők számára, ebben pedig az uniós összevetésben legalacsonyabb, 9 százalékra csökkentett társasági adó mellett a biztonságnak is nagy szerepe van – jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Hongkong kormányzati kapcsolatokért felelős miniszterhelyettesét. A nemzetgazdasági miniszter a megbeszéléseken kiemelte: Magyarország egyszámjegyű társasági adót, csökkenő munkáltatói járulékokat, javuló üzleti környezetet és uniós átlag feletti gazdasági növekedést kínál a befektetőknek.

A Qiu Hong hongkongi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat értékelve Varga Mihály elmondta: a közép-kelet-európai térségben Magyarország Hongkong legjelentősebb partnere, tavaly a teljes áruforgalom 14%-kal nőtt az előző évhez képest. A hazánkban végrehajtott hongkongi működőtőke-befektetések értéke meghaladja a félmilliárd dollárt, amely 53%-os növekedést jelent a megelőző évhez viszonyítva. A felek példaként említették az 1500 főt foglalkoztató, autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó hongkongi Johnson Electric Hungary Kft. sikeres magyarországi működését és a vállalattal megkötött stratégiai együttműködési megállapodást, valamint a két ország között meglévő felsőoktatási és turisztikai együttműködést.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...