2017. november 10.

Újabb beruházások érkezhetnek Magyarországra a Távol-Keletről

Magyarország kiemelten vonzó célpont a befektetők számára, ebben pedig az uniós összevetésben legalacsonyabb, 9 százalékra csökkentett társasági adó mellett a biztonságnak is nagy szerepe van – jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Hongkong kormányzati kapcsolatokért felelős miniszterhelyettesét. A nemzetgazdasági miniszter a megbeszéléseken kiemelte: Magyarország egyszámjegyű társasági adót, csökkenő munkáltatói járulékokat, javuló üzleti környezetet és uniós átlag feletti gazdasági növekedést kínál a befektetőknek.

A Qiu Hong hongkongi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat értékelve Varga Mihály elmondta: a közép-kelet-európai térségben Magyarország Hongkong legjelentősebb partnere, tavaly a teljes áruforgalom 14%-kal nőtt az előző évhez képest. A hazánkban végrehajtott hongkongi működőtőke-befektetések értéke meghaladja a félmilliárd dollárt, amely 53%-os növekedést jelent a megelőző évhez viszonyítva. A felek példaként említették az 1500 főt foglalkoztató, autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó hongkongi Johnson Electric Hungary Kft. sikeres magyarországi működését és a vállalattal megkötött stratégiai együttműködési megállapodást, valamint a két ország között meglévő felsőoktatási és turisztikai együttműködést.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...