Újabb iskolafejlesztések indulnak

A kormány elindítja az iskolafejlesztési program második ütemét – az erről szóló kormányhatározat már olvasható a Magyar Közlönyben. A döntés értelmében újabb iskola-építések előkészítései kezdődhetnek meg a kormány által három évvel ezelőtt elindított Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A mostani döntéssel együtt összesen közel 150 településen valósul meg oktatási infrastruktúrafejlesztés. A programon felül is történnek iskolafejlesztések, a kormány augusztusban jelentette be, hogy 81 milliárdos forrásból közel 400 településen 527 iskolát újít meg.
 
A fejlesztések célja, a települések népesség megtartó képességének erősítése és az, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, és több lehetőségük legyen a sportolásra. Az első ütemben 25 tanuszoda, 27 tornaterem, 24 iskolában tanteremfejlesztés és 5 teljesen új iskola valósul meg, a fejlesztések nagy részben már lezárultak vagy kivitelezés alatt állnak. 
 
A második ütemben megvalósuló 20 tornaterem, 26 tanuszoda, valamint 19 tanterem-fejlesztés mellett az alábbi új iskolák épülhetnek meg: Gödön 24 tantermes új általános iskola tornateremmel, Biatorbágyon 16 tantermes új szakgimnázium tornateremmel, Maglódon és Felcsúton szintén új iskola, Szigetszentmiklóson 2 db 16 tantermes új általános iskola tornateremmel és az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény új székhelye. Óbudán ezen kívül megtörténik a Veres Péter Gimnázium teljes rekonstrukciója, Ürömön pedig a József Nádor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztése a következő években.
 
Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.