Újabb naperőműves projektbe kezd az ALTEO

Két monori fotovoltaikus projekttársaság megvásárlásáról írt alá magállapodást az ALTEO Nyrt. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai vállalat ezzel újabb napenergetikai fejlesztésnek teremtette meg a feltételeit. A két újonnan vásárolt projekttársaság egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére rendelkezik engedélyekkel, amelyek mentén az új tulajdonos ALTEO Group 2018 folyamán megvalósítja a beruházásokat. A megépült erőművek 25 évig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesítik majd a termelt villamos energiát, amelyre a Magyar Energetikai & eacute;s Közmű-szabályozási Hivatal engedélyével rendelkeznek.

„A projekttársaságok megvétele révén tovább növelhetjük megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliónkat. A domaszéki projektünk zárása és a monori napelem parkok megvalósulása esetén 6 megawattnyi új fotovoltaikus kapacitással rendelkezünk majd, amelyek a Kötelező Átvételi Rendszerben, kedvező megtérülés mellett értékesíthetik a megtermelt villamos energiát." – hangsúlyozta a beruházás kapcsán Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója. Kiemelte azt is, hogy a most aláírt szerződésekkel újabb nagy lépést tett a vállalat annak az irányába, hogy teljesítse a részv&ea cute;nyeseknek a tőkeemelés kapcsán tett ígéretét a bevont források minél jobb megtérülést biztosító gyors befektetéséről.
A két most megvásárolt projekttársaságot, a Monsolar Kft.-t és az IT-Solar Kft.-t, magánszemélyek alapították napenergetikai projektek tervezésére és engedélyeztetésére, a projektek megvalósítására. A beruházás kivitelezését az összes szükséges hatósági engedély megszerzését követően lehet majd megkezdeni.


Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Népszerű bejegyzések