2017. december 3.

Egészségipari együttműködés indul Iránnal

Az egyre erősödő magyar-iráni gazdasági kapcsolatok, így a most induló egészségipari együttműködés is nagy lehetőségeket kínál a magyar vállalkozások számára. Ezt Varga Mihály jelentette ki Iránban az iráni egészségügyi miniszterrel folytatott teheráni megbeszélés után. A nemzetgazdasági miniszter húszfős üzleti delegáció élen szombaton érkezett kétnapos látogatásra Iránba. Útjára több állami intézmény vezetője is elkísérte.
Az elmúlt időszakban dinamikusan erősödtek a magyar-iráni gazdasági kapcsolatok, a külkereskedelmi forgalom tavaly 140 százalékkal bővült, ezzel mintegy 80 millió dollárt tett ki -  jelentette ki Varga Mihály hozzátéve, a mostani látogatás célja, hogy szorosabbra fűzzék a 80 milliós piaccal bíró közel-keleti országgal meglévő kapcsolatokat. Ehhez a törekvésünkhöz jól illeszkedik a ma aláírt egészségipari együttműködési megállapodás, amelynek révén komoly üzleti lehetőségek nyílhatnak egyebek mellett a gyógyszeripar, az orvostechnikai berendezések, a kozmetikai ipar, a biotechnológia, valamint a gyógynövényipar területén működő magyar cégek előtt – ismertette a tárcavezető. A szándéknyilatkozat kiterjed az oktatási intézmények, kutatóközpontok közötti közvetlen együttműködésre is, és elősegíti a hallgatók, oktatók kölcsönös látogatásait és tapasztalatcseréjét – mondta el Varga Mihály.
A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a gazdasági együttműködés területén komoly eredményeink vannak, ezek közé tartozik az idei évtől alkalmazható, kölcsönösen előnyös kettős adóztatási egyezmény. Februárban első alkalommal ülésezett Magyar-Iráni Gazdasági Vegyes Bizottság, amelyen szándéknyilatkozatot írtunk alá a kis- és középvállalkozások és az ipari parkok együttműködésének fejlesztésére, illetve a turisztikai együttműködésünket is szorosabbá tettük. A megbeszélésen egyetértettünk abban, hogy a jövőben várhatóan tovább erősödnek kétoldalú gazdasági kapcsolataink, mindezt pedig alátámasztja, hogy az autóbuszgyártás, az orvostechnika, az olajipar és az energetikai berendezések területén, de a mezőgazdasági termékek piacán is folyamatosan bővül a kétirányú áruforgalom – tette hozzá Varga Mihály.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...