2017. december 3.

Egészségipari együttműködés indul Iránnal

Az egyre erősödő magyar-iráni gazdasági kapcsolatok, így a most induló egészségipari együttműködés is nagy lehetőségeket kínál a magyar vállalkozások számára. Ezt Varga Mihály jelentette ki Iránban az iráni egészségügyi miniszterrel folytatott teheráni megbeszélés után. A nemzetgazdasági miniszter húszfős üzleti delegáció élen szombaton érkezett kétnapos látogatásra Iránba. Útjára több állami intézmény vezetője is elkísérte.
Az elmúlt időszakban dinamikusan erősödtek a magyar-iráni gazdasági kapcsolatok, a külkereskedelmi forgalom tavaly 140 százalékkal bővült, ezzel mintegy 80 millió dollárt tett ki -  jelentette ki Varga Mihály hozzátéve, a mostani látogatás célja, hogy szorosabbra fűzzék a 80 milliós piaccal bíró közel-keleti országgal meglévő kapcsolatokat. Ehhez a törekvésünkhöz jól illeszkedik a ma aláírt egészségipari együttműködési megállapodás, amelynek révén komoly üzleti lehetőségek nyílhatnak egyebek mellett a gyógyszeripar, az orvostechnikai berendezések, a kozmetikai ipar, a biotechnológia, valamint a gyógynövényipar területén működő magyar cégek előtt – ismertette a tárcavezető. A szándéknyilatkozat kiterjed az oktatási intézmények, kutatóközpontok közötti közvetlen együttműködésre is, és elősegíti a hallgatók, oktatók kölcsönös látogatásait és tapasztalatcseréjét – mondta el Varga Mihály.
A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a gazdasági együttműködés területén komoly eredményeink vannak, ezek közé tartozik az idei évtől alkalmazható, kölcsönösen előnyös kettős adóztatási egyezmény. Februárban első alkalommal ülésezett Magyar-Iráni Gazdasági Vegyes Bizottság, amelyen szándéknyilatkozatot írtunk alá a kis- és középvállalkozások és az ipari parkok együttműködésének fejlesztésére, illetve a turisztikai együttműködésünket is szorosabbá tettük. A megbeszélésen egyetértettünk abban, hogy a jövőben várhatóan tovább erősödnek kétoldalú gazdasági kapcsolataink, mindezt pedig alátámasztja, hogy az autóbuszgyártás, az orvostechnika, az olajipar és az energetikai berendezések területén, de a mezőgazdasági termékek piacán is folyamatosan bővül a kétirányú áruforgalom – tette hozzá Varga Mihály.

Evernote helps you remember everything and get organized effortlessly. Download Evernote.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...