Új időpontja lehet a Világjátékoknak

A koronavírus világjárvány miatt jövőre halasztott tokiói olimpia hétfőn bejelentett – 2021. július 23-tól augusztus 8-ig tartó – új időpontja részben ütközik a Világjátékokkal. Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléjét jövő július 15. és 25. között tervezték lebonyolítani az egyesült államokbeli Birminghamben. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) bejelentette: a napokban minden eshetőséget alaposan megvizsgálnak abból a célból, hogy a multisport-eseményt sikerrel bonyolítsák le.
Az IWGA végrehajtó bizottsága hétfőn telefonos konferenciát tartott, amelyen részt vett a birminghami szervező bizottság vezetője is. Ezen a résztvevők áttekintették az újonnan kialakult helyzetet. Egyetértettek abban, hogy további részletes információk szükségesek a megalapozott döntéshez a Világjátékok esetleges időbeli áthelyezéséről – amely lehet egy jövő nyári, valamivel korábbi dátum, vagy egy hasonló, de 2022-es időpont.
A felek abban is megállapodtak, hogy a lehető leghamarabb döntésre kell jutniuk.
A közeljövőben újabb telefonos értekezletre kerül sor, amely során az IWGA tájékoztatni fogja javaslatáról a Világjátékok programjában érintett sportágak nemzetközi szövetségeit, és kikéri azok véleményét a kérdésben.

A birminghami Világjátékokra több mint 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját várják. Magyarországon az 56 sportágat összefogó Nemzeti Versenysport Szövetség feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.

Népszerű bejegyzések