A férfiak titkos álma

Miről álmodoznak a férfiak? Gyönyörű nőkről, villámgyors sportkocsikról, hatalmas kaszinó nyereményekről. A sorrend életkortól és vérmérséklettől függ. Vannak azonban olyan álmok is, amit nem mesélnek el másoknak, lehet hogy tudatosan nem is tudják, mennyire vágynak rá. Egy ritkán bevallott, de naponta, ébren is eszükbe jutó kívánságukat teljesíti egy új weboldal.
Ez a megvalósult álom pedig nem más, mint egy online bevásárló lista, amit nem felejtünk otthon és amiről nem hiányzik semmi.

Bevásárló listát már mindenki készített. Van amikor saját magának, van amikor annak, akire éppen rábízta ezt a nemes feladatot. Már egy kisebb család napi bevásárlásához is nélkülözhetetlen egy ilyen lista, mert biztosak lehetünk benne, hogy nélküle a legfontosabb dolgok ki fognak maradni a kosarunkból. A lista szerepe még nagyobb olyankor, amikor gyermekünk vagy házastársunk a soros, akiknek esetleg fogalma sincs róla, mi hiányzik háztartásunkból.

Az ilyen listáknak két nagy hibája van. Az egyik, hogy sok esetben otthon felejtjük és ez már csak a boltban derül ki. A lista másik gyakori hibája, hogy nem teljes, már odaadtuk a soros bevásárlónak, amikor eszünkbe jut még néhány tétel. Azonban az online lista minden gondunkat megoldja. A knotler használta már nem is lehetne egyszerúbb. A számítógépen, egy web felületen,  készítünk egy listát és mobiltelefonól elolvassuk azt. A lista létrehozásához nincs szükség regisztrációra, csak meg kell adni egy lista nevet. Ennek a névnek megadásával mindenhonnan hozzáférhetünk a tételsorhoz, így például az otthon összeállított listához újabb vásárolni valókat írhatunk a munkahelyünkön, amikor eszünkbe jut néhány fontos dolog. A listát mobiltelefonról is elolvashatjuk, mobil webböngészőre (m.knotler.com) és wapböngészőre (wap.knotler.com) optimalizált változat is létezik. A listát jelszóval is védhetjük, így illetéktelenek nem tudják elolvasni és megváltoztatni.

Így azután a címben megfogalmazott álom beteljesülése a következő lehet: párunk otthon vagy munkahelyén napközben megírja, miket kell vásárolni, mi pedig a munkából hazafelé menet előkapjuk a boltban mobiltelefonunkat, megnézzük a listát  és dobáljuk a kosarunkba ami azon szerepel. Minden tétel mellett találunk egy kis jelet, amivel törölhetjük, ha már megvettük.
A lista egyes tételeit fel-le mozgathatjuk, ezzel fontossági sorrendet állíthatunk fel, vagy csoportosíthatjuk esetleg ha több üzletből kell beszerezni a termékeket. A listához, annak nevének ismeretében mindenki hozzáférhet, így annak sincs akadálya, hogy gyermekünk is hozzáírjon még egy fagylaltot vagy más finomságot. Érdemes egy családnak mindig ugyanazt a lista nevet használni és ezt a nevet a számítógép webböngésző és mobiltelefon böngészőjével megjegyeztetni. A létrehozott listaneveket nem lehet törölni a rendszerből, de ha három hónapig nem használjuk, akkor automatikusan megszűnnek.
A szolgáltatás  ingyenes, így egy próbát megér, talán nemcsak a férfiak álmát teljesíti, hanem a háziasszonyokét is, mert nem fog mindig a legfontosabb dolog kimaradni a bevásárlásból.

Népszerű bejegyzések