Ingyen programok egyetlen napig

A számítógép meglehetősen éhes jószág. Folyamatosan kell új és új programot tölteni bele, hogy ne unjuk meg a használatát. A szoftvereknek azonban ára van, kivéve egyetlen napot.



A boltokban vagy internetes oldalakon megvásárolható programoknak általában létezik egy demó változata, amivel ki lehet próbálni, érdemes lesz-e megvásárolni azt. Ezek a verziók vagy idő vagy funkció korlátot tartalmaznak, így ha beleszeretünk, előbb-utóbb meg kel vásárolnunk. Milyen jó is lenne, ha valahol a teljes, korlátozások nélküli változatot tudnánk elérni. Erre azonban nincs sok esély (leszámítva az illegális megoldásokat). Létezik azonban egy olyan weboldal, ahonnan kereskedelmi programokat lehet ingyen letölteni. Nem csalás, nem ámítás, ezek másutt megvásárolható, korlátozásoktól mentes szoftverek. A dolog csalafintasága mindössze annyi, hogy minden nap másik programot lehet letölteni és minden programot mindössze egy napig lehet elérni. Pontosabban később is  megtaláljuk az oldalon, azonban akkor már jó néhány dollárt kell fizetnünk érte.

A Giveaway of the Day  és a Game Giveaway of the Day minden nap egy játék és egy felhasználói programot kínál ingyenesen. A programok között vannak nagyon egyszerűek, de időnként igazán hasznos segédprogramok és nagyon szórakoztató játékok megjelennek az oldalon. Akció és logikai, sport és táblás játékok, multimédia alkalmazások, biztonsági programok és számítógép karbantartók egyaránt megtalálhatók abban a naptárban, amiből megtudhatjuk, mik voltak a korábban ingyenesek, azaz miről maradtunk le. 
Mivel, itt még három napig sem tart a csoda, aki egyszer erre téved, annak szinte kötelező minden nap visszatérni, hogy megnézze, milyen újdonságot kínálnak. Az adott napi program mellett egy nagy számláló mutatja, hogy még hány óra és hány percig tölthetjük le ingyenesen a programot. A letöltésen túl, még az adott napon telepíteni és aktiválni is kell a szoftvereket.

A programokhoz részletes leírás tartozik és aki már letöltötte és használta, az megjegyzést is fűzhet hozzájuk. Talán pont ez az a rész, ami megalapozza a szájt üzleti modelljét. Nem ritka, hogy egy-egy programhoz száznál is több kommentár tartozik, és ha ezek nagy része dicsérő, akkor a késve idetalált látogató talán még pénzért is megvásárolja a szoftvert. A megjegyzéseken kívül egy fel vagy
le mutató hüvelykujjal is kinyilváníthatjuk véleményünket. Ebben mindössze annyi a csavar, hogy ezeket a visszajelzéseket csak azoknál a programoknál láthatjuk, amelyeknek lejárt az ingyenes napjuk.

Népszerű bejegyzések