Több ezer fotó-effekt ingyen

A digitális fényképeket könnyű módosítani, szerkeszteni. Ehhez már programra sincs szükségünk, elég egy böngésző.  Az egyik online képszerkesztő, a flauntR azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy segítségével több ezer digitális effektet alkalmazhatunk képeinken.

Egy gyors és ingyenes regisztráció után nyílik meg a böngésző ablakban a szerkesztő felület, amit akár teljes képernyőssé is alakíthatunk. Ha ilyen módon használjuk a szolgáltatást, akkor pillanatok alatt elfelejtkezünk arról, hogy egy böngésző programon belül dolgozunk.
Az átalakítandó képeket   több forrásból választhatjuk ki. betölthetjük számítógépünkről, de aki a Flickr-en tárolja felvételeit, egy azonosítás után, közvetlenül hozzáférhet ottani felvételeihez. A webes alkalmazásban csoportosítva találjuk a különböző hatásokat és egy oldalsávban ezeknek nemcsak a neve jelenik meg, hanem egy kis képen látjuk, mire számíthatunk amikor végrehajtjuk azokat. A választék bőséges, több ezer effekt található a listában. A végrehajtás mindössze annyiból áll, hogy kattintunk az egérrel, a változás pillanatok alatt megjelenik a képen. Ezek lehetnek olyanok, amelyek a kép színeit, vagy megvilágítását befolyásolják, optikai torzításokat végeznek, de a legtöbb különleges kereteket és fóliákat helyez a felvételre.
A módosított képet elmenthetjük a My album elnevezésű gyűjteménybe, ahonnan később további módosításra újból elővehetjük. Alkotásainkat ezen kívül megoszthatjuk másokkal is. Ezt megtehetjük úgy, hogy saját gépünkre mentjük és onnan küldjük el, mutatjuk meg ismerőseinknek. Ennél gyorsabb és egyszerűbb módszer, ha a Share menüből közvetlenül feltöltjük az átalakított képet  Flickr fotóink közé vagy elektronikus levélben küldjük el, akár több címre.
A képeken alkalmazott látványos hatások nagyon jól mutatnak weboldalakon vagy blogokban. Ahhoz, hogy könnyen be tudjuk illeszteni a fotókat, szintén a Share menüből ki lehet másolni az elérésükhöz szükséges HTML kódot. Ezt azután már csak be kell tenni az oldalnak arra a pontjára, ahol meg szeretnénk jeleníteni a fényképet. 

Enhanced by Zemanta

Népszerű bejegyzések