Üzenetek műholdképeken keresztül

A MapMSG  az általunk megadott szöveget, üzenetet a Google Maps egy szintén általunk kiválasztott pontjára helyezi. Itt azonban nem egy egyszerű feliratról van szó, hanem a szöveg beleépül a fényképbe. Hogy ez hogyan történjen, arra több módszer közül választahatunk.  Talán a leghatásosabb, amikor egy olyan mozgóképet kapunk eredményül, amelyen a megadott helyről felszálló füstjelek rajzolják ki  az üzenetet (Smoke signals). Aki nem a saját házának környékéről akarja küldeni vallomását, egy listából számos nevezetesség közül válaszhatt. Ezen kívül azt is megtehetjük, hogy a híres HOLLYWOOD feliratot írjuk át (Hollywood),  egy felhőkarcoló oldalára rajzolunk fényreklámot (Skyscraper), vagy földön kívüliek gabonaköreibe rejtjük az üzenetet (Crop circle).
Üzenetünket, pontosabban a kicsit átalakított Google Maps-re mutató hivatkozást elektronikus levélben tudjuk elküldeni ismerősünknek. A hivatkozáson található térkép ugyanúgy mozgatható, kicsinyíthető, nagyítható, mint az eredeti Google Maps.



És ha már ezen az oldalon járunk, érdemes kipróbálni egy nemrég indított játékot a Statetris-t. A balodali menüben találhatjuk a hivatkozást, ami a játék oldalára vezet. Olyan speciális Tetris-t lehet játszani, ahol a különböző földrészek és országok térképei alkotják a játékteret, ahová az országokat illetve tartományokat formázó színes alakzatok hullanak. A jó eredmény eléréséhez nem elég felismerni a formákat, gyorsan kell cselekedni, hogy a megfelelő helyre érkezzenek.

Népszerű bejegyzések