Váltsd pénzre a tudásodat!

Mindenki ért valamihez, így mindenkinek van olyan tudása, amit át tud adni másoknak. Régebben családon, kis közösségen belül lehetett átadni ezt a tudást, az interneten azonban távoli emberek is taníthatnak mesterfogásokat.



A sclipo (www.sclipo.com) weboldal arra bíztat mindenkit, tegye közkinccsé tudását, segítsen, hogy mások is profik lehessenek egy-egy szakmában vagy hobbiban. Mindezt a legegyszerűbb módon, rövid, de részletes oktató videók segítségével. És, hogy milyen ismereteket sajátíthatunk el. A választék hatalmas és igen változatos. A főzési fogásoktól, a portré festésen keresztül a küzdősportok mesterfogásaiig találunk filmeket. A videókat témakörök szerint csoportosították, így aki például csak a konyhai műveletekben szeretne ügyesebb lenni, annak nem kell végignézni, hogyan lehet egy új testékszert  elhelyezni, vagy melyek a legjobb Kama-Sutra pozíciók.
Az oldal üzemeltetői folyamatosan  figyelik a felkerülő oktató anyagokat és egy külön válogatást készítenek a legizgalmasabb, legérdekesebb anyagokból. A videókat a látogatók is értékelhetik, így már előre láthatjuk, mások mennyire találták hasznosnak az adott mesterfogást.
Egy külön menüpontból érhetjük el az Academies-t, ahol a legtöbbet nézett, legnépszerűbb anyagok találhatók. Érdekes kalandozást tehetünk a SkillMap segítségével, ahol egy térképen láthatjuk, hol készültek az egyes anyagok. A térképen azt is megadhatjuk, hogy csak bizonyos témaköröknek megfelelő oktató anyagok jelenjenek meg, így azután például könnyű dolgunk van, ha egy távol-keleti sport vagy egy dél-amerikai étel titkai vagyunk kíváncsiak.
Írásunkat azzal kezdtük, hogy mindenkinek van valami olyan tudása, amit érdemes másokkal megosztania. Ezért ha van kedvünk, magunk is feltölthetünk oktató videókat. Sőt, még online előadásokat, tanfolyamokat is tarhatunk. Ehhez mindössze egy regisztrációra és egy webkamerára van szükségünk. Azután meghirdethetjük előadásunkat és várhatjuk a virtuális hallgatókat, nézőket. Ezekkel az előadásokkal még pénzt is kereshetünk, mert fizetős tanfolyamok tartására is van lehetőség. Ilyenkor PayPal számlánkra fizetnek a résztvevők, amikor feliratkoznak mesterkurzusunkra.

Népszerű bejegyzések