Videós biztonsági rendszer ingyen

A Skype-ot sokan használják telefonbeszélgetésre, azonnali üzenetküldésre vagy videó telefonálásra. Ez utóbbi szolgáltatását azonban arra is használhatjuk, hogy otthoni vagy irodai videós megfigyelő rendszert üzemeltessünk.

A Skype-ból könnyen és gyorsan készíthetünk otthoni biztonsági megfigyelő rendszert. Ehhez mindössze ara van szükség, hogy amikor elmegyünk otthonról vagy munkahelyünkről, hagyjuk bekapcsolva a számítógépünket és azon fusson a Skype. A rendszer üzemeltetéséhez két különböző Skype account-ra lesz szükségünk és egy webkamerára azon a gépen, ami a megfigyelést fogja végezni.  A két Skype név közül az egyikkel a felügyelete kiválasztott otthoni vagy munkahelyi gépen kell bejelentkezni és azt úgy beállítani, hogy automatikusan fogadja a bejövő hívásokat és bekapcsolja a csatlakoztatott webkamerát.




Az automatikus választ az Options/Advanced/Call/Automatically answer incoming calls utasítással tudjuk beállítani, a webkamera automatikus bekapcsolását pedig az Options/Video/Enable Skype video/Start my video automatically bejelölésével kezdeményezhetjük. 
Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a megfigyelést végző Skype  ezt az automatikus hívásfogadást csak akkor hajtsa végre, ha mi hívjuk, hiszen nem az a célunk, hogy mindenki kedvére körülnézzen a lakásunkban. Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy az Options/Privacy/Allow calls from/only people from my Contacts paramétert választjuk.  
Ezek után nincs más dolgunk, mint egy távoli gépről bejelentkezni a másik Skpye előfizetésünkkel és felhívni az otthon vagy irodánkban működő gépet. Az automatikusan létrejövő kapcsolat azonnal mutatja a webkamerán keresztül lakásunk vagy irodánk képét. Így a távolból is rendszeresen ellenőrizni tudjuk mi történik egyedül hagyott számítógépünk környékén.

Népszerű bejegyzések