Angyalok és démonok: kövesse a film helyszíneit a Google térképén!

Langdon professzor ismét akcióban, azonban a helyszín most Róma híres templomai és műemlékei. Íme a főbb állomásai annak a hajszának, amelyik az örök városban folyik egy különleges bomba megtalálásáért.


A 2006-ban bemutatott elsöprő mozisiker, A Da Vinci-kód 570 millió dollár bevételt hozott készítőinek, nem csoda, hogy a stáb újra összeállt. Az Angyalok és démonok-ban egy ősi, titkos társaság, az illuminátusok rendje aktivizálódik, hogy elpusztítsa a katolikus egyházat, így természetesen Róma a fő helyszín. A stáb ugyan dolgozott Rómában, de a várost és a város alatti katakombákat bemutató legfontosabb jeleneteket London környékén és Los Angelesben forgatták: a látványtervezők egy év alatt, két kontinensen felépítették a Szent Péter teret, a Pantheont és az Angyalvárat.
A film egyik legizgalmasabb jelenete a Piazza Navonán játszódik. A stáb az eredeti helyszínen forgatott volna, és ehhez minden szükséges engedélyük megvolt, minden technikai egyeztetés lezajlott: ám amikor felvonultak, hogy megkezdjék a munkát, a tér közepén pompázó szökőkút – éppen az, amelynek a fenekén Tom Hanks nagy küzdelem árán megmenti az egyik bíborost – fel volt állványozva. A forgatást átütemezték, a stáb várt: de a szökőkút rekonstrukciója sosem akart véget érni. Végül a díszletesek kénytelenek voltak megépíteni a barokk szökőkutat és köré a tér nagy részét. A kút felső része a márványszobrokkal hungarocellből készült, az alsó – a víz alatti jelenet helyszíne – viszont egészen másutt, egy stúdióban került filmszalagra, és a kettőt digitálisan egyesítették.
Térképünkön az eredeti helyszíneket lehet végigjárni. A víz, a Föld, a tűz és a levegő misztikus jelképei igazítják útba a film szereplőit, így a térképen megnézhetjük, hol vannak ezek a rejtett jelek. A Google Earth-ban lejátszható fájl letölthető innen.
A filmben nagyjából öt óra alatt lezajló események helyszíneit pár perc alatt bejárhatjuk, ahogy ez az alábbi videón is látszik.



A Google Earth-ban természetesen a virtuális túrát bármikor meg lehet szakítani, hogy alaposabban tanulmányozzunk egy-egy épületet, amelyek többségének a három dimenziós modellje is szerepel a programban.
Az Angyalok és démonok valószínűleg nem az utolsó alkalom, amikor a nézők találkozhatnak a kalandvágyó szimbólumkutatóval. Dan Brown nemrég bejelentette, hogy kitette a pontot új könyve végére. A The Lost Symbol öt és fél éven át készült, és szeptemberben kerül a könyvesboltokba. Ebben megint a történelmi tények misztikus oldalát használja fel a rejtélyhez, melyhez a szabadkőműveseknek is köze lesz.