Az eBay-en sok pénzt kereshet mások tévedésein

A rosszalló megjegyzéseket megelőzendő: ezeknek a tévedéseknek a kihasználásával senkinek sem ártunk, senkinek sem okozunk vele kárt. Csupán olyan termékekre licitálunk, amit mások nem nagyon találnak meg.
Az eBay-en szereplő milliónyi tétel között gyakran előfordul, hogy az eladó figyelmetlenül adja meg a termék elnevezését. Egy apró elírás miatt kereséskor azilyen  áru nem fog megjelenni a találati listában.



Ha például iPhone helyett ilPhone vagy Disney helyett Diney avagy Dinsey szerepel a leírásban, akkor a szokásos kereséseknél ezek a cikkek nem jelennek meg, ezért kevés lesz a licitáló, és várhatóan igen alacsony marad a végső ár. A kérdés csak az, hogyan tudjuk megtalálni ezeket a cikkeket.
A Misspelled Auction Search pontosan ebben segít. Csak be kell írnunk, hogy egy iPhone-t keresünk, a rendszer ebből generálja az „elírt” keresőszavakat (ipihone, ihpone, ipohne, iphnoe, iphoen, iiphone, phone és így tovább). Ezt a kereső kifejezést átadja az eBay kereső oldalának és mi egy olyan listát fogunk kapni, amiben a tévedésből elgépelt nevű termékek szerepelnek. A példánknál maradva, akik  iPhone-t fognak keresni, azok nem fogják megtalálni az ihPone-ra keresztelt árucikket, így ha szerencsénk van,  alig lesznek licitálók és gyorsan lebonyolíthatjuk életünk nagy üzletét.
A bevezetőben azt írtuk, hogy ennek a tippnek a használatával nem károsítunk meg senkit. Ezt még kiegészíthetjük azzal, hogy esetenként jót is teszünk, mert így legalább valaki megtalálja és megveszi a “sajtóhibás” termékeket is.

Népszerű bejegyzések