CassioPeia Project: HD felbontású oktatóvideók ingyen

Biológia, fizika, csillagászat, kvantum mechanika, kémia: többek között ilyen témakörökben lehet videó anyagokat megnézni és letölteni a CassioPeia Project oldaláról.
A kezdeményezés névadásakor arra gondoltak, hogy ez egy olyan oldal legyen, amit ha megtalál valaki, innen már könnyen el tudjon igazodni a tudomány világában, csakúgy, mint amikor az égbolton a hasonló nevű csillagkép segít a tájékozódásban.

Az oldal Videos  menüpontjánál 12 kurzust találunk, ezek mindegyike egy-egy nagyobb tudományos területet ölel fel. Ezeken belül 5-20 előadás közül válogathatunk.  Az 5-20 perces angol nyelvű előadásokat meg lehet nézni a böngészőből vagy mp4 formátumban le is lehet tölteni. Minden kurzushoz PDF formátumú szöveges anyag is tartozik.
Az összes videó nagy felbontásban, HD minőségben is elérhető az iTunes Store-on keresztül. Erre a linkre kattintva http://deimos.apple.com/WebObjects/Core.woa/Browse/cassiopeiaproject.com találhatjuk meg a videókat normál és HD (960x540) változatban, illetve itt vannak az előadásokhoz tartozó szöveges anyagok is a Transcript fül alatt. A videókat is és a leírásokat is ingyen lehet letölteni.
A CassioPeia Project oldaláról letölthető videókat oktatási célra szabadon fel lehet használni, akár módosítani is lehet azokat. Így például semmi akadálya, hogy az eredeti angol  hang helyett magyar kommentárral vagy  magyar felirattal lássuk el a videókat. Ezeket azután szabadon be lehet építeni oktatási jellegű weboldalakba, előadásokba.

Népszerű bejegyzések