Fotóból olajfestmény, egyetlen kattintással

A fényképek legtöbbször pontos másolatai a valóságnak, de egy Photoshop kiegészítővel könnyen készíthetünk belőlük olajfestményeket, akvarelleket, ceruza rajzokat vagy rézkarcokat.
A Topaz Labs legújabb Photoshop szűrője sok aprólékos beállítást helyettesíthet és egyetlen lépésben tudja művészi alkotásokká  alakítani a fotókat.  A Simplify elnevezésű kiegészítő pontosan azt teszi, amire a neve is utal: leegyszerűsíti a fényképek részleteit, színeit, körvonalait. A Windows és Mac gépeken használható program harminc napig ingyenesen használható, így mindenki kipróbálhatja művészi hajlamait.
A szűrő megnyitása után az ablak baloldalán azonnal kis előnézeti képet láthatunk az előre definiált beállításokkal készült átalakításokról. Ezek között például olyanokat találunk, ami rajzfilm kockává, ceruza rajzzá vagy vízfestékkel készült festménnyé varázsolja a fotót. A házakat ábrázoló kép eredetije mellett a Painting Colour és a Sketch Hard Pencil szűrővel átalakított kép látható.




Az utca lámpa képét a Cartoon és a Wood Carving hatásokkal módosítottuk.



Minden előre definiált beállítást tetszőlegesen megváltoztathatunk. Ehhez három csoportban találjuk a paramétereket: Simplify, Adjust, Edges. Minden változás azonnal megjelenik az ablak legnagyobb részét elfoglaló képen, de ha egy pillantást szeretnénk vetni az eredeti fotóra, akkor csak rá kell kattintani a képre. Egy-egy jól sikerült hatást el is menthetünk. hogy később más képeken is pontosan ugyanazt tudjuk alkalmazni. Ehhez az előnézeti képek alatt található Snap gombokra kell csak kattintani. Az ilyen módon, gyorsan elmentett beállításokat a szintén itt található Recall gombokkal tudjuk betölteni. Arra is van lehetőség, hogy az internetről töltsünk le új beállításokat. 

Népszerű bejegyzések