HD filmek email-ben

Az egyre gyorsabb interneten egyre nagyobb fájlokat lehet ismerőseinknek küldeni. Sokszor azonban néhány Mbájtban korlátozzák az elektronikus levélhez csatolt állományok méretét. Ilyen esetekben tökéletes megoldás a PodMailing.
Ezzel a hibrid, P2P és centralizált alapú, ingyenes szolgáltatással a  küldhető fájlok mérete akár 5 Gbájt is lehet és használata majdnem olyan egyszerű, mint az elektronikus levél küldése. Így azután például már annak sincs akadálya, hogy HD filmeket küldjünk ismerőseinknek.

A http://www.podmailing.com/ oldalról Windows és Mac OS X rendszerek alatt működő kezelő programot lehet letölteni. Erre az alkalmazásra elsősorban a küldő félnek van szüksége, mert segítségével tudjuk a megfelelő formára alakítani és  feltölteni az állományokat. A program használata nagyon egyszerű: meg kell adni azt az elektronikus levélcímet, ahová küldeni szeretnénk a kiválasztott fájl vagy fájlokat. A PodMailing egy központi szerverre tölti az állományt és küld egy elektronikus levelet a címzettnek, amiből megtudhatja, hogyan tudja letölteni az állományt. Azt is beállíthatjuk, hogy mennyi ideig lehessen a küldeményt elérni. Ez 24 órától 2 hónapig terjedhet. Amint feltöltődött a fájl, a küldő fél akár ki is kapcsolhatja a számítógépét, a szolgáltatás szerveréről bármikor le tudja tölteni a küldeményt a címzett. A feltöltés általában a rendelkezésünkre álló sávszélességet teljesen ki tudja használni. Egyszerre több címzettet is megadhatunk, ilyenkor természetesen csak egyszer kell feltölteni a fájlt. Ha esetleg ugyanezt az állomány mi magunk vagy mások már küldték valakinek, azaz feltöltötték a szolgáltatás szerverére, akkor a rendszer azonnal feltöltöttként fogja jelezni a fájlt. 
Az email illetve a nagy méretű fájl címzettje egy emailben fogja megkapni azt az internetcímet, ahonnan el tudja érni az állományt. A megjelenő weboldalon több letöltési forma közül választhat. Ha ritkán kap ilyen nagy küldeményeket, akkor a legegyszerűbb ha közvetlenül a  webböngészőjével tölti le. Ilyenkor a P2P előnyöket nem lehet kihasználni, így elég lassan érkezik meg egy több Gbájtos fájl. A gyorsabb lehetőségek egyike, ha a PodMailing szoftverét vagy megszokott Bittorrent programunkat használjuk a letöltéshez. E két utóbbi letöltési módszerrel  ki lehet használni a maximális sávszélességünket.

Népszerű bejegyzések