Segítség a gyermekáldáshoz

Az online naptárak korában nem meglepő, hogy a hölgyek több weboldalon is követhetik havi ciklusuk alakulást, sőt még ahhoz is kaphatnak segítséget, ha befolyásolni szeretnék születendő gyermekük nemét.

A magyar oldalak közül a Ciklus.hu nyújtja a legtöbb legtöbb szolgáltatást, amik között természetesen központi helyen találhatjuk a menstruációs naptárat. A ciklusok adatainak beállítása után színes kódok jelzik, hogy a következő hónapokban melyek a legtermékenyebb illetve a legterméketlenebb napok. Az ingyenes regisztráció után elkészíthető naptárból még az is kiolvasható, hogy mely napokon nagyobb a lányok illetve a fiúk fogantatásának valószínűsége. Az oldal ezen kívül sok hasznos tanácsot és fórumot is kínál.

Akinek csak naptárra van szüksége és otthonosan mozog az Excel táblázatokban, az a Naptár Portál egyik oldaláról egy olyan számoló táblát tölthet le, aminél csak ki kell választani a ciklus hosszának megfelelő munkalapot és meg kell adni az utolsó menstruáció időpontját. A megadott adatoknak megfelelően elkészült naptárban a mezők háttérszínei jelölik a fontos időpontokat és itt is láthatjuk, mikor van nagyobb esélyünk lányra vagy fiúra.
Aki nem szeretne Excel-lel bajlódni, annak ezt az oldalt ajánljuk. Itt egy webes felületen kell beállítani a személyes időpontokat majd egy gombnyomás után láthatjuk az éves menstruációs naptárat.
Persze ezek a naptárak nem magyar “találmányok”, sok külföldi oldalon is találunk hasonló ingyenes szolgáltatást. Ezek közül az Ovulation Calendar-t érdemes kiemelni. A naptár generálás mellet is sok hasznos tudnivalót találhatnak, főleg azok, akik gyermekre vágynak. Mivel ennek az oldalnak a célja a fogantatás elősegítése, itt a naptárban alkalmazott színkód is fordítottja az eddigieknek. Itt ugyanis a zöld szín árnyalatai jelölik azokat a napokat, amikor nagy esélyünk van a gyermekáldásnak, míg a többi naptárnál a zöld azt jelzi, védekezés nélkül is élhetünk házaséletet. Így azután érdemes alaposan megnézni a naptárak alján található jelmagyarázatot, nehogy szándékainkkal pontosan ellentétes eredményt érjünk el.

Népszerű bejegyzések