Segítség a nehéz döntésekhez

Mindenkinek naponta sok döntést kell hozni. Ezek lehetnek aprók vagy nagyok, de biztos hogy van közöttük olyan aminek eldöntését legszívesebben a véletlenre bíznánk. A régi korokban erre szolgált a pénzfeldobás, manapság azonban segítségül hívhatjuk az internetet.

Persze ne számítsunk valami komoly döntéshozó rendszerre, amelyiknél ha részletesen megadunk minden pro és kontra érvet, akkor tudományos számítások alapján megmondja, mit válasszunk. A The Universal Decision Maker mindössze egy kedves ötlet, hogyan lehet a mai kor technikájával helyettesíteni az érmefeldobás.

A meglehetősen egyszerű weboldal használata előtt az a legfontosabb, hogy úgy tudjuk megfogalmazni az eldöntendő kérdést, hogy a válasz rá igen vagy nem lehessen. Ezután már csak Start gombra kell kattintani, hogy egy zöld és egy piros csíkon elinduljon egymással versenyezve két jel. A véletlenszerű sebességgel haladó négyzetek az igenek és a nemek versenyét mutatják. A győztes természetesen az lesz, amelyik hamarabb elér az út végére. Eldöntendő kérdésünkre egy nagy Yes vagy No lesz a válasz. Az persze már újabb döntést igényel, hogy elfogadjuk-e az eredményt. Ennek eldöntésre akár pénzfeldobást is használhatunk:-)

Népszerű bejegyzések