Szkennelés, fénymásolás mobiltelefonnal

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy egy megbeszélésen vagy baráti társaságban jó lett volna, ha kéznél van egy fénymásoló vagy szkenner. A scanR szolgáltatás azonban minden fényképezőgéppel felszeret telefonból “multifunkciós” készüléket vatrázsol. Ha regisztráltuk magunkat a weboldalon, akkor egy rögzített email címről küldött levélben vagy a telefonunkba letöltött alkalmazással tudjuk elküldeni a lefényképezett dokumentumot a rendszernek.  Mire számítógép közelébe érünk, már ott is lehet postafiókunkban az átalakított, felismert dokumentum.



A scanR három dokumentumtípust különböztet meg, így rajzokról (Whiteboards), szövegekről (Documents) vagy névjegykártyáról (Business Cards) készült fotókat tud feldolgozni. A lefényképezett és elküldött dokumentumokat a feladó elektronikus levélcíme alapján rendeli az egyes felhasználókhoz a szolgáltatás. A beérkezett és feldolgozott fotók azonnal megjelennek a scanR oldalán a My Scans lapon.
A scanR-ben tárolt dokumentumainkat több különböző formában érhetjük el. Ha csak fénymásolóként akarjuk használni a szolgáltatást, akkor a letölthetjük és kinyomtathatjuk a JPG vagy PDF változatot.  Nagy előnye a szolgáltatásnak, hogy a fényképek világosságát, kontrasztját  automatikusan optimalizálja és ha kell, még el is forgatja azokat.
Szöveges dokumentumokat ábrázoló fotóknál kérhetjük a TXT változatot, ami egy karakterfelismerés utáni, szerkeszthető változatot jelent. Sajnos a magyar  ékezetes karaktereket nem tudja felismerni a scanR, helyettük a megfelelő ékezet nélküli betű jelenik meg a szövegben.  Névjegykártya esetén vCard formátumot is kaphatunk.

Népszerű bejegyzések